NemID bliver til MitID

For en sikkerheds skyld. Så vi er klar til fremtiden. Du får besked i din Net- eller Mobilbank, når det er din tur til at få MitID

Selvom MitID nu er på vej, er det vigtigt, at du beholder dit NemID indtil videre


MitID kommer i løbet af 2021 og 2022 til at afløse NemID, og skal på sigt bruges alle de steder, hvor du i dag bruger NemID. MitID lever op til de nyeste standarder for sikkerhed, så vi også i fremtiden trygt kan bruge vores digitale ID på nettet. Herunder kan du finde svar på dine spørgsmål om overgangen fra NemID til MitID.


Hvem skal have MitID?

Private brugere: 
Alle med NemID skal have MitID. Det er muligt at få MitID fra man fylder 13 år.

Virksomhedsejere, der anvender NemID:    

Virksomhedsejere og andre med fuld tegningsret, der i dag anvender deres private NemID til digital selvbetjening på vegne af virksomheden, vil automatisk kunne bruge deres private MitID, så snart de som privatpersoner har fået MitID.

MitID Erhverv er navnet på en ny erhvervsløsning, der afløser NemID medarbejdersignatur, men løsningen kommer først i 2022 

Du får besked, når du skal gøre noget

Du får besked i din Net- eller Mobilbank eller i Digital Post, når det er din tur til at få MitID. Nogle skal først opdatere deres ID-oplysninger i NemID, inden de kan få MitID. Du får besked, hvis du er én af dem.

Overgangen fra NemID til MitID sker alene i din Net- eller Mobilbank. Godkend derfor aldrig noget med NemID eller MitID på baggrund af et opkald, e-mail eller besøg fra nogen som udgiver sig for at være din bank, fra supporten eller noget helt tredje. Du vil aldrig blive kontaktet på denne måde. Følgende gælder stadig:

  • Vis aldrig dine koder til andre.
  • Udlever aldrig din MitID app*, -kodeviser eller -kodeoplæser til andre.
  • Del aldrig dit bruger-ID med andre – undtagen med supporten, hvis du selv kontakter den. 

MitID styrker sikkerheden

Med MitID udfases nøglekortet, som er for let at dele og kopiere. Du skal vælge, hvordan du vil bruge MitID, når du er i gang med at få MitID.

MitID app 

MitID er først og fremmest en app til smartphone og tablet. Når du har MitID appen, kan du med et swipe (bevægelse med en finger hen over en berøringsfølsom skærm for at aktivere en funktion) godkende med MitID. Du får samme oplevelse som med NemID Nøgleappen, men til forskel fra NemID Nøgleappen skal du selv finde og åbne appen, når du skal godkende med MitID.

Fysiske alternativer

Hvis du ikke ønsker at bruge MitID app, er der MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser. 
MitID kodeviseren er en lille elektronisk enhed, der viser en engangskode, Den skal du indtaste, når du godkender med MitID. MitID kodeoplæseren har en stor skærm, der viser dig en engangskode. Den skal du indtaste, når du godkender med NemID Kodeoplæseren kan også læse engangskoden højt for dig.

Gem NemID

MitID kan på sigt bruges til alt det, du i dag bruger NemID til. Selvom du får MitID, skal du beholde dit NemID indtil videre. Det skal du, fordi der i en overgangsperiode er steder og situationer, hvor du stadig skal bruge NemID, indtil NemID er endelig udfaset. Du får besked, når du ikke skal bruge NemID mere. 

Du kan få hjælp

Har du brug for hjælp til at få eller bruge MitID er du velkommen til at kontakte bankens Hotline på telefon nummer 7333 1728. Alternativt kan du gå på MitID.dk eller kontakte MitID support på telefonnummer 3398 0010. Vi anbefaler også, at du læser svarene på de oftest stillede spørgsmål herunder.

Se film: Sådan opretter du MitID app

Se film: Sådan opretter du MitID kodeviser og MitID kodeoplæser


Læs mere på digitaliseringsstyrelsen 


Vil du allerede nu have MitID

Kan du ikke vente, til du får besked om MitID i Net- eller Mobilbanken, så klik på linket herunder og følg anvisningerne.

Få MitID nu