MitID afløser NemID

Det gælder også for erhvervskunder

reditbankens privatkunder er allerede godt i gang med at skifte til MitID. Og fra slutningen af februar måned kommer turen til Kreditbankens erhvervskunder, som skal skifte til MitID, som sikkerhedsløsning til deres NetBank Erhverv.

Med MitID udfases NemID Nøglekort til erhverv. Det styrker sikkerheden, da nøglekortet kan kopieres og dermed misbruges.

Herunder kan du se 4 film, der viser, hvad du skal gøre i forbindelse med overgangen til MitID. Du kan også læse mere om MitID, og de valg du skal træffe, samt se en oversigt over de mest stillede spørgsmål og svar.


Hvornår skal jeres virksomhed skifte til MitID?

Alle erhvervskunder i Kreditbanken modtager i slutningen af januar information om udskiftningen.

Vent til I får besked

Brugere af NetBank Erhverv får direkte besked i NetBanken, når det er deres tur til at skifte.

For at få MitID til NetBank Erhverv, skal den enkelte bruger have skiftet til et personligt MitID. Vær opmærksom på, at både brugere der er skiftet til MitID, og brugere der ikke er skiftet endnu, kan blive trukket ud.

Hvis jeres virksomhed foretrækker, at alle brugere skifter på en gang, kan det godt lade sig gøre. Det sker ved, at den enkelte bruger går ind i NetBank Erhverv under menupunktet sikkerhed, og her vælger "Skift til MitID".


2 muligheder at vælge imellem

Medarbejderne kan enten logge på NetBank Erhverv med deres personlige MitID eller oprette et nyt MitID, som de kun bruger til NetBank Erhverv.

  • Brug af personligt MitID

Medarbejdere, der har adgang til NetBank Erhverv, kan tilknytte deres personlige MitID, når de logger på NetBank Erhverv. Det har den fordel, at medarbejderne kan bruge den løsning og de koder, de er vant til. Der er ingen yderligere omkostninger, hvis medarbejderne bruger deres personlige MitID.


  • Oprettelse af nyt MitID

Medarbejdere, som har adgang til NetBank Erhverv, kan oprette et nyt MitID, som de kan bruge til NetBank Erhverv. Der kan være situationer, hvor det koster at oprette et nyt MitID.


Hvilken mulighed vælger jeres viirksomhed?

Når virksomhedens medarbejdere logger på NetBank Erhverv, vil de blive bedt om at vælge mellem de 2 muligheder. Det er derfor vigtigt, at I som virksomhed tager stilling til, om jeres medarbejdere må bruge deres personlige MitID, eller om de skal oprette et nyt MitID.

I har mulighed for at ændre jeres valg senere, f.eks. hvis I hellere vil bruge et nyt MitID i stedet for et personligt MitID.


Hvad koster det at bruge de forskellige løsninger?

Det er gratis for jer at bruge MitID-appen.

Vælger I en kodeviser, chip eller kodeoplæser, skal I betale et engangsbeløb, der dækker sparekassens udgift til Digitaliseringsstyrelsen. Se de aktuelle priser inklusiv moms nedenfor.

MitID kodeviser 

41,75 kr. inkl. moms

MitID chip

143,73 kr. inkl. moms

MitID kodeoplæser

294,08 kr. inkl. momsGenerelt om MitID

Privat MitID til virksomhedens NetBank Erhverv

Udenlandske medarbejdere uden MitID

Sikkerhed og identifikationsmidler

Øvrig hjælp og support