Det perfekte bryllup behøver ikke at være et spørgsmål om pris.

Læs mere om, hvad der har indflydelse på udgifterne til jeres bryllup, og hvordan I arrangerer det perfekte bryllup, som I har råd til.

Brudebuket+lille+format
Bryllupstøj, ringe, blomster, fotograf, morgengave, bryllupsrejse. Der er mange ting, som har afgørende betydning for de samlede udgifter til et bryllup.

Hvordan får vi drømmebrylluppet, som matcher vores budget?

Det perfekte bryllup behøver ikke at være et spørgsmål om pris. Der er flere ting, der har indflydelse på prisen, og der er flere til- og fravalg, der har betydning for de samlede udgifter til brylluppet. Vi giver vores bud på, hvordan du får drømme og økonomi til at gå op i en højere enhed.

Forventninger

Forventningerne til et bryllup kan være vidt forskellige. Derfor er første skridt på vejen at få afstemt forventninger. Hvilket bryllup drømmer I om? Og er I enige?

Det kan være I finder det helt fint med et sammenskudsgilde i svigerforældrenes baghave. Det kan også være, at den skal have hele armen med limousinekørsel, bryllup på slottet og bryllupsrejse langt væk fra Danmark.

Tag snakken og find ud af, hvor mange penge I har lyst til at bruge på at blive gift. Når det er gjort, så kan i gå skridtet videre og finde ud af, hvor mange af drømmene, der så kan realiseres i forhold til budgettet for brylluppet.

Det er gratis at blive gift. Det er alt det udenom, der koster: festen, tøjet, ringene, bryllupsrejsen. Hertil kan komme udgifter til advokat, hvis I skal have lavet ægtepagt eller andet juridisk papirarbejde. Men de fleste udgifter er nogle, der kan skrues op eller ned på, hvorfor I som udgangspunkt er ret frit stillet, når I beslutter, hvor mange penge I vil bruge.

Sæt en dato

Det første skridt i planlægningen af den store dag er at beslutte datoen for brylluppet. Det er afgørende at være ude i god tid. Særligt hvis I tænker en stor fest og mange gæster. Så er der langt større chance for, at alle gæsterne kan komme, og at I kan finde nogle festlige rammer til en fornuftig pris. I får samtidig bedre tid til hele forberedelsen, og kan undgå dyre panikløsninger i sidste øjeblik.

Hvem skal inviteres?

Antallet af gæster betyder meget for, hvad brylluppet kommer til at koste. Det kan være svært at holde gæstelisten kort, når omgivelsernes forventninger og familietraditioner spiller ind.

En god gæsteliste kan sammensættes på et utal af måder, men I kan undgå konflikter og et budget der eksploderer, ved at tænke jer godt om og lave logiske snit.

Festlokaler

Hvad er en god lokation til en bryllupsfest eller reception? Det er uden tvivl et spørgsmål om smag og behag. Selskabslokaler kan være dyre, og skal som regel bookes i meget god tid.

Det er en god idé at tage ud at se på forskellige lokaler i god tid, før I beslutter jer for at leje nogle lokaler. Så kan i efterfølgende sammenligne og drøfte fordele og ulemper ved de forskellige lokationer. Nogle steder kræves det, at I køber al mad og drikke, andre steder at der betales proppenge, hvis I selv køber drikkevarerne. Proppenge er et gebyr til udlejeren pr. åbnet flaske.

Mad og drikke

Udgifterne til mad og drikke kan hurtigt blive den største post på bryllups budgettet. Så hvis midlerne ikke er uendelige, er det et område, som kan kræve en del overvejelser.

Skal alle gæster f.eks. inviteres til middag, eller er det nok med en reception? Eller er det kun en del af gæsterne, som skal inviteres til middag? Hvad med drikkevarer? Fri bar kan godt blive dyrt, mens et sammenskudsgilde kan gøre arrangementet en del billigere.

Tøj og udstyr

Bryllupstøj, ringe, blomster, fotograf, morgengave, bryllupsrejse. Listen kan hurtigt blive lang, men skriv den alligevel og overvej, hvad der hører med til jeres perfekte bryllup. Hvis budgettet skal holdes, kan det være nødvendigt med et kompromis eller to, men måske er der også ting, som I sagtens føler kan undværes.

Gaver

Hvad ønsker I jer i bryllupsgave? Hvor meget har i tænkt jer at være en del af processen?

Nogle brudepar vælger f.eks. at ønske sig et økonomisk eller praktisk bidrag til festen eller bryllupsrejsen. Andre skriver udførlige lister, så de får de gaver, de ønsker sig, og som de ved, at de kan bruge fremover. Det kan være en god vej frem, hvis man vil undgå at stå med fire ens sengesæt.

Bryllupsrejsen

Cykelferie eller krystalblå vand, hvor palmerne svajer i vinden. Mulighederne er mange, men der kan være stor forskel på prisen. Det er ikke sikkert, det bliver sjovere eller mere romantisk af, at det er dyrt. Det vigtigste er oplevelsen sammen.