Logo

Få overblik over din økonomi med et budget

Du kender det sikkert: Nogle måneder er der mange regninger, andre måneder er der få. Med et budget får du hjælp til at holde styr på din økonomi, så du ikke pludseligt overraskes af en tom kasse

budget+lille+format
Undgå overraskelser i din økonomi ved at lave et budget

Lav et ærligt budget

Det er let at lægge budget, og det giver dig et godt overblik over, hvad du har råd til. Ved at lægge de faste udgifter sammen og tilføje en buffer til det uforudsete, ved du,hvad du reelt har til dig selv hver måned

Fakta om budgettet

Hvis du lægger et budget, ved du, hvor meget du har til faste udgifter, og hvor meget du har til opsparing, forbrug og sjov. Når du styrer din økonomi ud fra dit budget, er du sikker på, at der er penge på kontoen til din husleje og mobilregning, og at f.eks. el, forsikringer og internet også bliver betalt.

Hvis du har brug for hjælp de første par gange, du skal lægge budgettet, så er der stor hjælp at hente her.

Hvad skal med i budgettet?

Når du skal lave et budget, skal du have alle dine indtægter og faste udgifter med. Indtægter er f.eks. løn eller SU, og du skal her regne med det udbetalte beløb.

De faste udgifter er alt, hvad du betaler til i løbet af året: Frsikringer, licens, telefonregning, kontingenter, abonnementer, lån, husleje, vand-, el- og varmeudgifter og så videre. Desuden er det en god idé at lægge et fast månedligt beløb ind i budgettet til opsparing, som du kan bruge til uforudsete udgifter som f.eks. reparationer eller en tandlægeregning.

Når du har fordelt dine indtægter og faste udgifter i budgetskemaet, kan du hurtigt se, hvor meget du har at leve for hver måned.

Lav dit budget i NetBanken

Er du kunde i Kreditbanken kan du i Kreditbankens NetBank under forbrug og budget oprette et budget. Fordelen ved at anvende budgetskemaet i NetBanken er, at alle dine faste udgifter du hidtil har betalt, automatisk overføres til budgetskemaet.

Budgetkonto

Nogle foretrækker at styre hele økonomien og selv sørge for at have penge på kontoen, når de faste udgifter skal betales. Et godt alternativ er en budgetkonto i banken. For det første kan du fordele dine faste udgifter over hele året, så du har det samme beløb til rådighed hver måned, når alle faste udgifter er betalt. For det andet sørger banken for, at regningerne bliver betalt til tiden gennem betalingsservice.