Logo

Værd at vide om Visa/Dankort

Visa/Dankortet er et af de mest kendte og benyttede betalingskort i Danmark.

Værd+at+vide+VisaDankort+lille
Visa/Dankortet har kontaktløs funktion, ligesom det kan tilknytte både MobilePay og Apple Pay

Betalingskortet der kan anvendes overalt

Med et Visa/Dankort i hånden har du et betalingskort, der kan benyttes i hele verden. Om du rejser til Østen, skal på skiferie, handle via nettet eller blot på indkøb hos din lokale købmand, er et Visa/Dankort det betalingskort, du behøver.

Fordelene ved et Visa/Dankort

Visa/Dankortet er et af de mest kendte og benyttede betalingskort i Danmark. Kortet har desuden en kontaktløs funktion, og du kan derfor betale i butikker ved blot at lægge kortet på dankortterminalen.

Med Kreditbankens Visa/Dankort har du to kort samlet i ét:

  • I Danmark bruger du kortet som et almindeligt dankort, og det kan bruges i stort set alle butikker og hæveautomater.

  • På rejser i udlandet bruger du den anden del af kortet, nemlig Visa-delen, der er et internationalt betalingskort, som kan bruges i butikker, restauranter m.m. Du kan selvfølgelig også hæve kontanter (lokal valuta) i en lang række pengeautomater i banker verden over.

Dit Visa/Dankort er et debitkort.

Med kortet har du overblik over økonomien i din Netbank, fordi de beløb, du hæver, bliver trukket på kontoen med det samme. Det betyder, at du altid ved, hvor mange penge du har brugt, og hvor meget du kan bruge.

Forbrugsgrænsen i udlandet på et Visa/Dankort er 25.000 kr. pr. løbende 14 dage.

I Kreditbankens hæveautomater kan du i hæve op til kr. 10.000 på dit Visa/Dankort mellem kl. 9.00 og 18.00 i hverdagene, og i det øvrige tidsrum kan du hæve op til 6.000 kr. Du kan hæve op til 2.000 kr. pr. døgn i andre bankers hæveautomater.

For at få et Visa/Dankort skal du være fyldt 18 år og opfylde bankens regler om kreditværdighed – dvs. have en almindelig sund økonomi.

Dit Visa/Dankort kan knyttes til MobilePay, Apple Pay og Google Pay

Du kan knytte dit Visa/Dankort til både MobilePay, Apple Pay og Google Pay – så har du altid dit Visa/Dankort lige ved hånden, selvom du har glemt dit fysiske kort derhjemme.

Hvad skal jeg huske, når jeg får et nyt Visa/Dankort?

Når du modtager dit nye Visa/Dankort, skal du huske at ændre dine kortoplysninger på diverse abonnementssider – fx hvis du har Brobizz, Rejsekort, MobilePay, streamingtjenester som Netflix eller andet.

Brug for en rejseforsikring eller højere forbrugsgrænse?

Har du brug for rejseforsikringer og/eller en højere forbrugsgrænse, så kan du supplere dit Visa/Dankort med et Mastercard. Læs mere om MasterCard.

Læs mere om nethandel og brugerregler til kort