Børnene flytter hjemmefra

Når børnene flytter hjemmefra, er det ikke kun en ny start for dem, men også for dig.

Når+børnene+flytter+hjemmefra+ny+lille+format
Et liv uden børn byder på nye muligheder

Det kan godt blive lidt stille, når børnene flytter, men samtidig kan det give mere luft i økonomien til andre ting.

Vi anbefaler, at du gennemgår din økonomi, nu hvor din hverdag har ændret sig.

Færre udgifter

Når børnene flytter hjemmefra, vil det i de fleste familier tydeligt kunne mærkes på den samlede økonomi. Der bliver spist mindre mad, taget færre varme bade og vasket mindre tøj.

De færre udgifter giver mere luft i økonomien, og giver dig nye muligheder, som du måske ønsker at realisere.

Du kan med fordel lægge et nyt budget, så du har helt styr på, hvordan din økonomi ser ud. Vi anbefaler, at du laver dit budget i NetBanken. Du kan oprette et budget under forbrug og budget. Fordelen ved at anvende budgetskemaet i NetBanken er, at alle dine faste udgifter du hidtil har betalt, automatisk overføres til budgetskemaet.

Læs mere om fordelene ved et budget

Hvordan skal den vundne tid udnyttes?

De fleste vil opleve at få mere tid i hverdagen, når børnene flytter hjemmefra. Det kan være, at du benytter lejligheden til at opdyrke nye interesser eller tage fat på nye projekter og idéer. Det behøver selvfølgelig ikke at koste flere penge. Men hver gang livet ændrer sig, er det en god idé at tjekke op på budgettet.

Med et samlet overblik over indtægter og udgifter, kan du hurtigt se, hvordan jeres nye økonomi ser ud. Så har du også svaret på om der er plads til en ombygning, ny bil eller lade rejsefeberen ramme dig.

Har du andre drømme, du gerne vil i gang med og drøfte med os, er du altid velkommen til at tage kontakt til os.

Pension og forsikring

Som altid, når tingene i dit liv ændrer sig, er det en god ide at få kigget på din pension og dine forsikringer.

Pension:

Selvom du måske har flere år tilbage på arbejdsmarkedet, så er det vigtigt at få kigget på din pension, og om du indbetaler nok til at få den levestandard, du ønsker, når du går på pension.

Med børnene flyttet hjemmefra har du måske nu mulighed for at øge indbetalingerne. Inden du beslutter dig for hvad du vil gøre, er det en god idé at tale med en pensionsrådgiver.

En god tommelfingerregel er, at du har brug for ca. 80% af din slutløn, når du går på pension for at beholde den samme levestandard.

Forsikring:

Når I bliver færre i husstanden, er det meget muligt, at jeres forsikringsbehov har ændret sig, og derfor er det en god ide at få tjekket jeres forsikringer. I takt med at I måske indfrier nogle af jeres drømme og planer, skal forsikringerne følge med.

Læs mere om forsikringer

Ny bolig?

Når familien bliver mindre, ændrer boligbehovet sig også ofte. Måske har I nu for meget plads eller det kan være, at I ikke længere føler behov for en have. Det kan også være andre ønsker til indretningen.

Uanset hvad jeres overvejelser munder ud i, så kan det berører jeres økonomi.

Økonomisk hjælp til dine børn

Selv om børnene er flyttet hjemmefra, er de stadig en del af familien og kan stadig have brug for deres forældres opbakning – både praktisk og økonomisk.

Der er mange måder at hjælpe børnene godt på vej. Nogle forældre vælger at hjælpe barnet ind på boligmarkedet ved at købe en lejlighed, som den unge kan leje – et såkaldt forældrekøb. Andre giver et fast beløb i støtte hver måned eller hjælper med praktiske ting som tøjvask eller årsopgørelsen.

Vælger du at støtte dit barn økonomisk i form af et pengebeløb i gave, så husk at der er regler herfor. I 2023 kan du skattefrit give 71.500 kr. til hver af dine børn. Du kan se de aktuelle satser på Skats hjemmeside

Læs mere om forældrekøb